Nieuws Actueel

V&D maar betalen en Sun Capital is lachende derde

Caroline Spilt 4 maart 2015

Vend bord straat 335

V&D moet flinke rente betalen op een miljoenenlening van eigenaar Sun Capital. Dat blijkt uit interne stukken van het warenhuis in handen van RTLZ. Omdat de hoge rente op de leningen van Sun bij de schuld wordt opgeteld, wordt die schuld van V&D elk jaar miljoenen hoger.

De wilde feestjes van V&D-baas Marc LederVakbonden hervatten gesprek met V&DAlles over de problemen van V&DV&D:vakkundig gesloopt door durfkapitalisten

Sun Capital nam V&D in 2010 over. Sindsdien stak de Amerikaanse investeerder bij wijze van leningen vele miljoenen in de warenhuisketen. Maar uit de stukken blijkt dat V&D over het leningendeel van 10 miljoen euro dat Sun in 2013 verstrekte, wel 8 procent rente betaalt.

6.8 miljoenVolgens faillissementsdeskundige Marc Udink is dat een flink percentage, gezien de huidige lage rentestand. "Maar je ziet het vaker bij overnames zoals deze. Sun wil gewoon een goed rendement op zijn investering. In feite betaalt V&D op deze manier zijn eigen overnamesom." Als de overige leningen vergelijkbare rentes kennen, moet het warenhuis in totaal 6,8 miljoen euro per jaar rente aan Sun betalen.