Nieuws Actueel

V&D smeekt om huuroffer

Rik Nizet 26 januari 2015

Het in zware financiële problemen verkerende V&D wil van de verhuurders van zijn panden een huurvrije periode van vier maanden, van februari tot en met mei. De eigenaren van de panden - V&D heeft 63 warenhuizen - moeten op die manier "helpen om de liquiditeitsbehoefte voor 2015 te overbruggen''.

Dat meldt de Volkskrant maandag op basis van een brief van V&D aan de verhuurders. De krant heeft de brief in zijn bezit.

V&D wil bovendien na de huurvrije periode een structurele huurverlaging tot "7 procent van onze bruto-omzet in het betreffende filiaal''.

SalarissenDat de nood hoog is gestegen bij V&D bleek vorige week al, toen het concern aankondigde de salarissen van alle circa 5000 werknemers per 1 februari met 5,8 procent te verlagen. Het concern maakte toen ook bekend te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten om de huurlasten permanent te verlagen, zonder daarover toen details te verstrekken.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.