Nieuws Actueel

V&D stoot distributie af

Rik Nizet 16 juni 2015

Vd warenhuis ingang 335

Warenhuisketen V&D heeft zijn distributieactiviteiten definitief uitbesteed aan G. Snel Logistics. Alle betrokken medewerkers, twintig chauffeurs en twee administratieve krachten, treden in dienst bij dit transportbedrijf uit Woerden. Dat heeft een woordvoerder van V&D dinsdag gezegd.

Het uitbestedingscontract heeft een looptijd van vijf jaar. Over die periode verwacht V&D 0,8 miljoen tot 1,5 miljoen euro te besparen door de bevoorrading van winkels niet meer in eigen beheer uit te voeren. Volgens de woordvoerder zit de winst er vooral in dat G. Snel het transport efficiënter kan doen. "De vrachtwagens staan minder vaak stil en rijden minder vaak leeg."

Schoner wagenparkDaarnaast scheelt het V&D investeringen in een schoner wagenpark, die nodig zijn wegens strengere milieu-eisen voor binnensteden. Het wagenpark van G. Snel is daarop al ingericht, vertelde directeur Peter de Vries van het transportbedrijf.

De medewerkers krijgen bij hun nieuwe werkgever een vast contract voor onbepaalde tijd met dezelfde arbeidsvoorwaarden die ze bij V&D hadden. Ze nemen ook hun dienstjaren mee.

De uitbesteding, die eerder dit jaar werd aangekondigd, past in het streven van het verlieslijdende V&D om de kosten terug te dringen. Met de eigenaren van de winkelpanden werden al lagere huren afgesproken en onder begeleiding van een bemiddelaar praat het concern met de vakbonden over een loonoffer voor alle werknemers.