Nieuws Actueel

V&D vakkundig gerold

Rik Nizet 25 maart 2015

Zakkenrollers vd opsporing verzocht 335

De politie blijkt naar nu al maandenlang jacht te maken op een groep winkelcriminelen die op vakkundige wijze toeslaat bij V&D-filialen in heel Nederland. Opsporing Verzocht behandelde dinsdag een zaak uit september waarbij een stel bij de V&D in Zwolle een sluwe wisseltruc uithaalde.

Tijdens het afrekenen van de kleding ter waarde van 796 euro, weet de man de medewerkster af te leiden zodat de vrouw razendsnel zeven biljetten van 50 euro terugpakt van het net uitgetelde stapeltje. Omdat het stel daarvoor al een paar keer uitgebreid heeft zitten tellen, lijkt het de medewerkster onzin om het geld weer te controleren en gaat er dus minder geld terug in de kassa.

Terugbrengen Later die dag weer een vrouw met alle kleding dezelfde V&D binnen aan de Nieuwstraat in Zwolle om alles terug te brengen. Het is niet goed te zien of het dezelfde dame van de wisseltruc is. De vrouw krijgt bij het retourneren even later de volle 796 euro terug. Binnen een paar uur is er 350 euro buitgemaakt.

Landelijk actiefZe lijken landelijk actief, want behalve in Zwolle, haalden ze de wisseltruc ook bij de V&D in Apeldoorn en Amersfoort uit.

Lees ook:

De wilde feestjes van V&D-baas Marc LederGesloopt door durfkapitalistenAlles over problemen V&DV&D maar betalen, en Sun Capital is de lachende derdeZonder huurverlaging was V&D failliet

V&D-baas vraagt loonoffer, koopt miljoenenhuisMarc Leder, mede-oprichter van Sun Capital en V&D-eigenaar, wil koste wat het kost het warenhuis van de ondergang redden door het inhouden van 5,8 procent van het salaris van zijn medewerkers. Ondertussen koopt Leder een nieuw huis van 20 miljoen euro in de Hamptons, Long Island bij New York.

Voorlopig van de ondergang geredV&D lijkt voorlopig te zijn gered van een faillissement. De warenhuisketen heeft naar eigen zeggen met een meerderheid van de betrokken partijen een akkoord bereikt die de basis vormt voor de herstructurering van het bedrijf. Daardoor kan V&D uiterlijk midden deze week beschikken over voldoende werkkapitaal om aan zijn verplichtingen te voldoen.

Historie: Van trendsetter tot sufferdjeV&D is bijna niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Met 63 vestigingen kent de keten in bijna elke (middel)grote stad wel een eigen warenhuis. Van de bijbehorende restaurants van La Place zijn er, inclusief kleinere broodjeszaken en cafés, zo'n 250 filialen. Het winkelbedrijf werd in 1887 opgericht door de zwagers Willem Vroom en Anton Dreesmann.