Nieuws Actueel

V&D verzacht loonmaatregel

Van onze redactie 4 februari 2015

De salarisvermindering van het personeel wordt nu in fases ingevoerd over een langere periode. Dit maakte de warenhuisketen woensdag bekend.

Met de loonmaatregelen wil het warenhuis zijn kosten verlagen. De salarisvermindering van 5,8% gebeurt in twee stappen: per 1 februari 2015 met 3% en vanaf februari 2016 met 2,8%. ,,Verder zullen we de maatregel rond de seniorenuren aanmerkelijk verzachten. Verdere invulling hiervan wordt op dit moment bekeken'', aldus een woordvoerster.

Kort geding Voor vakbond CNV is een en ander geen reden af te zien van een eerder op de dag aangekondigde kort geding tegen V&D om de salarisverlaging. ,,Het blijft een eenzijdig opgelegd loonoffer van 5,8%, ook al gebeurt dat in twee stappen'', aldus CNV-onderhandelaar Martijn den Heijer.

Hij wijst ook op de mogelijke precedentwerking. ,,Als wij hiermee akkoord zouden gaan, staat straks de hele retail bij ons op de stoep.''

,,Bovendien geeft V&D geen enkele garantie op behoud van werkgelegenheid. Dat betekent dat als het toch misgaat met V&D de mensen op straat komen te staan met een lagere uitkering'', aldus Den Heijer.

Een datum voor het kort geding is nog niet bekend.