Nieuws Actueel

V&D voor rechter gedaagd om 'huuroffer'

Van onze redactie 30 januari 2015

V&D-topman Don Roach reageert teleurgesteld. ,,Wij dachten dat we nog in de onderhandelingsfase zaten'', zegt hij. V&D is bezig met de afronding van een tegenvoorstel aan IEF en vertrouwt nog altijd op een positieve uitkomst. IEF Capital is eigenaar van meerdere winkelgebouwen van V&D.

Ook andere verhuurders laten het er niet bij zitten. Elizen Vastgoed, eigenaar van de V&D-panden in Apeldoorn en Deventer, zegt de warenhuisketen aansprakelijk te stellen als V&D niet voor 1 februari de huur heeft overgemaakt.

Loonoffer De in zware financiële problemen verkerende warenhuisketen wil van de verhuurders van zijn panden een huurvrije periode van 4 maanden, van februari tot en met mei. Dat de nood hoog is, blijkt ook uit het loonoffer van 5,8% dat V&D verlangt van zijn personeel. De vakbonden dreigden eerder deze week al naar de rechter te stappen als V&D hier niet op terugkomt.

V&D is verder ook met banken in gesprek om de kredietkraan open te houden. Investeerder Sun Capital, de eigenaar van de keten, is alleen bereid ,,tientallen miljoenen'' in de warenhuisketen te investeren als alle andere betrokken partijen de gevraagde bijdrage leveren.