Nieuws Actueel

V&D zet verhuurder onder druk

Caroline Spilt 10 april 2015

Vd vroomdreesman warenhuis 335

V&D zegt het huurcontract voor zijn warenhuis in Den Helder op. De keten hoopt op deze manier druk te zetten op de dwarsliggende verhuurder Komen Vastgoed, om deze te bewegen in te stemmen met minder huur. Dat heeft een woordvoerder van V&D bevestigd, na berichtgeving van RTL Z.

V&D ligt al langer overhoop met het vastgoedbedrijf, dat onlangs ook al tevergeefs faillissement aanvroeg voor V&D om de huurkorting van het warenhuis te dwarsbomen. De zegsman benadrukt dat het gaat om een stap in het onderhandelingsproces. "We hebben helemaal niet de intentie om weg te gaan uit Den Helder.''

TermijnHet opzeggen van het contract betekent overigens dat V&D pas over een kleine twee jaar weg is uit het gebouw. Er geldt een lange opzegtermijn. Mogelijk slagen beide partijen erin om voor het zover is nieuwe afspraken te maken. Anders gaat V&D volgens de woordvoerder op zoek gaan naar een andere locatie in de stad.

Komen VastgoedKomen Vastgoed is één van de pandbazen die niet meedeed aan de overeenkomst die V&D eerder dit jaar met het merendeel van zijn verhuurders sloot over het verlagen van de huur.