Nieuws Actueel

Vacature: parttime ninja

Bram de Vrind 7 maart 2014

Gezocht: parttime ninja. Geen ervaring vereist, training beschikbaar. Nee, dit is geen grap, maar een echte vacature op de website Japan Today.

In de tekst staat verder dat de ninja bedrijfskleding krijgt en een 'boek met geheimen' om uit te leren.

Het bedrijf in kwestie meldt in een andere vacature dat ninja-ervaring en pré is. Maar de sollicitant moet bovenal affiniteit met zowel ninja's als kinderen hebben.

KlasDe ninja komt namelijk voor de klas te staan tijdens zondagse lessen op de Tanaka Ninja School in Nagoya. Daar worden cultuurgerichte lessen gegeven voor kinderen en volwassenen.

De ninja moet kinderen onder andere de etiquette en manier van groeten van ninja's bijbrengen. Ook komen houding en samenwerking in de lessen aan bod.

Ninjutsu"Ontcijfer het boek der geheimen en leer ninjutsu", maakt het bedrijf de vacature spannend op zijn website. "Het is geen probleem als je niet acrobatisch of -bedreven in vechtsporten bent."

Het gaat overigens niet bepaald om een lucratief baantje. Het uurloon start op 900 yen (6,31 euro) per uur, met een reisvergoeding tot 1000 yen (7,01 euro) per dag.