Nieuws Actueel

Vader en zoon Huuskes van Ricoh Document Center: Succesvol ondernemen is topsport

Van onze redactie 6 november 2015

Zakenmannen Martin Tim Huuskes3

Martin: “Ik heb het ondernemersbloed met de paplepel ingegoten gekregen. De familieband is zeer sterk. Mijn vader is de oprichter van vers- en vleesbedrijf Huuskes, mijn broers hebben de zaak overgenomen. Daar ben ik beretrots op, zij zijn tevens mijn beste vrienden. Het bedrijf is een van de grootste werkgevers van Enschede. Zelf heb ik een andere marsroute gekozen. Als sportliefhebber en tennisfreak exploiteerde ik als jonge twintiger een tenniscentrum, daarna ben ik overgestapt naar de ICT-branche. Ik heb in loondienst het vak geleerd en ben in 1991 directeur én franchisenemer van Ricoh geworden. Dat doe ik nu dus bijna 25 jaar.” SaxionTim: “Ik studeerde aanvankelijk aan hogeschool Saxion en rondde in 2010 de Nijenrode Business Universiteit met succes af. Vervolgens kwam ik bij de Amsterdamse vestiging van Ricoh te werken. Maar omdat ik in Enschede mijn sociale leven had, leefde ik eigenlijk in twee werelden. Toen ik in 2013 bij mijn vader kon gaan werken, heb ik niet getwijfeld. Eén plus één werd drie. Het is mooi en verrijkend van hem te mogen leren.”

Martin: “Ik heb dan wel meer ervaring, Tim brengt nieuwe inzichten mee. We zijn complementair aan elkaar. We beleven het runnen van het bedrijf als het bedrijven van topsport. Alle facetten die je nodig hebt om in de sport de top te halen, kun je één op één kopiëren naar het bedrijfsleven. Talent, techniek, strategie, mentale weerbaarheid, focus, passie. Dat zijn dus ook de kernwaarden die wij binnen Ricoh hanteren.”

Klant centraalTim: “Daarbij staat de klant centraal, vervolgens het bedrijf en daarna het individu. In die volgorde. Maar als je de klant op een professionele manier bedient en je boekt successen, gaat het individu daar ook door floreren.”

Martin: “Met Ricoh zijn we marktleider als het gaat om IT en document-oplossingen. Met onze creatieve producten, diensten en (totaal)oplossingen leveren wij service op maat. Onze medewerkers zijn meer dan enthousiast, servicegericht en zorgen ervoor dat wij de snel digitaal groeiende informatiebehoefte voor onze klanten beheersbaar maken. Wij zijn een lokaal/regionale, zelfstandig opererende Ricoh-vestiging, voor Twente, Salland en de Achterhoek, waardoor onze klanten profiteren van de flexibiliteit van een kleinere organisatie, naast de voordelen van een wereldwijde professional. Het beste van twee werelden.”

Veranderende wereldTim: “We zitten met Ricoh in een snel digitaal veranderende wereld en een snel groeiende markt. Daardoor moet je creatief zijn en continu doelstellingen aanpassen en bijstellen. Dat is het mooie van werken bij en met Ricoh.”

Martin: “We houden de uitstraling van het bedrijf fit, vlug en lenig. Dat projecteer ik ook op mezelf. Ik heb zelfs een trainer ingehuurd die me fit, vlug en lenig houdt. Met tennis in competitieverband ben ik net gestopt, al speel ik nog wel mijn wedstrijdjes. Bij het golfen speel ik wel in de competitie, in het eerste van Sybrook, samen met Tim.”

Tim: “Maar we spelen ook vaak tegen elkaar, simpelweg omdat we erg competitief zijn ingesteld. Ik heb wat meer techniek, maar mijn vader is mentaal ijzersterk. Als ik hem na zestien holes nog niet heb afgeschud, krijg ik het nog erg lastig, haha.”

GolfbaanMartin: “Als we een vakantie plannen, kijken we eerst of er een goede golfbaan in de buurt zit. Maar we hebben ook een gezamenlijke passie voor goede wijnen. Het leven is te kort om slechte wijn te drinken.”

Tim: “Dat Bourgondische zit in ons. Waar we ook zijn, we gaan altijd op zoek naar een goed wijntje. Als we op vrijdagavond thuis met alle gezinsleden, ook mijn moeder, zus en jongere broer, bij het eten de week doornemen, staat er steevast een goed wijntje op tafel.”

Martin: “Ik ben ook een buitenmens. IK sta iedere ochtend om half zeven op en maak dan een wandeling met mijn twee honden. Mijn twee ‘dames’ noem ik ze liefkozend. ’s Avonds doe ik dat nog een keer, als afsluiting van de dag. Heerlijk om in de natuur, met die dames, de zaken en het leven te overdenken.”

Meer lezen? In Twentse Zakenmannen vind je 43 verhalen van ondernemers uit de regio. Op de site komt elke woensdag en zondag een artikel uit het magazine voorbij. Wie liever een gedrukt exemplaar leest, kan het magazine voor 6,95 euro bestellen door een mailtje te sturen naar info@oost.deondernemer.nl.

Foto: Twentse Zakenmannen