Nieuws Actueel

Vader na verwoestende brand in Enschede: 'Ze hadden geen minuut later moeten zijn'

Van onze redactie 8 mei 2015

Image 4908882

Maar dan krijgt Sherzad een telefoontje. Zijn achterbuurman Arie Qazaz belt. „Je huis staat in brand”, zegt hij. Sherzad gelooft hem niet. „Je maakt een grapje, man”, zegt hij.

Vlammen Maar de buurman vertelt dat hij net foto’s van zijn oudste dochter Arena geappt heeft gekregen. En het huis aan de Ootmarsumbrink staat toch echt in de brand. Sherzad voelt dat het ernst is en racet naar huis. Als hij aankomt slaan de vlammen metershoog uit de woning. „Mijn kinderen”, denkt hij. „Ik moet mijn kinderen redden.”

Opgelucht Sherzad wil het huis binnen gaan, maar de politie houdt hem tegen. Het hoeft ook niet meer. „Je kinderen zijn gered door mensen uit de buurt”, vertellen de agenten. Sherzad haalt opgelucht adem. De kinderen zijn er net op tijd uitgehaald door twee buurmannen. De helden van de Ootmarsumbrink. „Ze hadden geen minuut later moeten zijn”, vertelt Sherzad. Want vlak daarna sloegen de vlammen uit het pand.

Welk huis De kinderen mogen donderdagavond weer naar huis. „Maar naar welk huis?”. Hij heeft familie gebeld of ze daar de komende dagen terecht kunnen. Dat gaat vast lukken.