Nieuws Actueel

Vader van trucker op brandende veerboot: 'Geruster na verlossende bericht'

Van onze redactie 30 december 2014

In de stem van vader De Vre klinkt echter wel degelijk opluchting door. "Gelukkig lijkt alles goed af te lopen. Dan ben je toch wat geruster." "

De Vre blijkt niet gewond te zijn geraakt. Hij werd 's middags per helikopter overgebracht naar een marineschip dat hem aan wal bracht. De Deurnese trucker had in Griekenland een lading afgeleverd en was met de veerboot Norman Atlantic op weg naar huis. De brand brak uit op het parkeerdek van de boot.

'Familie wacht gespannen berichtgeving af'

Nadat er zondag al contact was geweest wachtte zijn familie in Deurne gisteren gespannen verder berichtgeving uit Italië af. Het contact verloopt via transportbedrijf VTS uit Boxmeer en directeur Joost Hafmans. Maandag bleek de batterij van de telefoon van De Vre leeg en daardoor kon hij niet meer gebeld worden. "De afgelopen twee dagen zijn niet leuk geweest", zegt Frans de Vre.

Zondagavond rond zes uur had VTS voor het laatst contact. Al die tijd kwamen er berichten dat er mensen van de boot werden gehaald, maar duidelijkheid over het lot van De Vre was er niet. Tegen twaalf uur maandagmiddag kreeg Hafmans eindelijk De Vre weer aan de lijn. "Hij belde zelf. Alles was goed met hem en hij was blij dat hij van het schip af was. Hij had het vooral koud. Lang heb ik hem niet kunnen spreken, omdat de verbinding slecht was en snel verbroken werd", vertelt Hafmans.

De Vre werd met een helikopter gered en aan boord van een schip van de Italiaanse marine gebracht, van waaraf hij naar zijn werkgever belde. Hafmans wil De Vre nu zo snel mogelijk naar Nederland halen.