Nieuws Actueel

Vakantiebanen liggen voor het oprapen

Van onze redactie 5 juli 2015

Image 5056750

Nu de economie weer aantrekt, is er ook voor jongeren in de vakantieperiode meer werk. ,,Bij YoungCapital hebben we vergeleken met vorig jaar ruim 40 procent meer vacatures. We hebben nu bijna 21.000 vacatures openstaan, tegenover bijna 15.000 vorig jaar’’, laat een woordvoerder van het uitzendbureau weten.

Hierdoor kunnen jongeren zich weer veroorloven om kieskeurig te zijn. Zo staat het bezorgen van post volgens Tempo-Team op nummer één. Op de tweede en derde plek vinden we respectievelijk bediening- en schoonmaakwerk. ,,Het vakantiebaantje dat het meest in de smaak valt, is het werken bij feesten en evenementen. Daar willen jongeren het liefst aan de slag’’, aldus de zegsman van dit bedrijf.

Klantenservice

Naast traditionele vacatures ontstaat ook nieuw werk. Zo vertelt YoungCapital dat jongeren steeds vaker worden ingezet voor vakantiebaantjes die door de groei van de digitalisering zijn ontstaan. ,,Voor magazijnen van webshops zoeken we bijvoorbeeld volop orderpickers, die de bestellingen moeten uitvoeren. Ook kunnen jongeren aan de slag op de digitale klantenservice van bedrijven, waar zij bijvoorbeeld via social-mediakanalen en een chatfuntie vragen en klachten beantwoorden van klanten.’’

Bovendien kiezen veel jongeren deze zomer steeds meer voor een vakantiebaantje dat aansluit op hun studie en waar ze later iets aan hebben. Het gaat niet alleen maar om het geld, maar ook om het interessanter maken van hun cv, meldden diverse uitzendbureaus.

Omdat de zomer nog maar net is begonnen zijn precieze cijfers over het aantal jongeren dat vakantiewerk doet, nog niet te geven.