Nieuws Actueel

Vakantiegangers doelwit oplichters

Bram de Vrind 27 juli 2015

Duizenden Nederlanders die dachten een vakantie te hebben geboekt zijn de afgelopen tijd de dupe geworden van oplichters. Dat schrijft De Telegraaf. Onder meer vliegmaatschappij Transavia en de Fraudehelpdesk waarschuwen voor phishingmails, valse tickets en schimmige online reisbureaus.

Oplichting met nepvluchten

Volgens de krant komen toeristen er soms pas op Schiphol achter dat ze zijn belazerd. Het Juridisch Loket raadt vakantiegangers aan het vluchtnummer en de passagierslijst te checken bij de airline en het online reisbureau na te trekken. "Zonder garantiefonds is betaling nooit aan te bevelen", aldus een woordvoerder.

Zonfly.nlDe politie is begonnen met een onderzoek naar de praktijken van Zonfly.nl, meldde de Fraudehelpdesk vorige week. Vakantiegangers die hun reis boekten bij dit bedrijf, kregen na betaling een vervalste boekingsbevestiging. Sommigen stonden al op Schiphol en ontdekten daar dat zij niet op de passagierslijst stonden.

FaillissementDe Fraudehelpdesk waarschuwde begin deze maand voor het bedrijf dat zich voordoet als een bedrijf dat al jaren bestaat. Maar Zonfly.nl is pas sinds januari ingeschreven bij de KvK onder de naam Longfly. Zonfly.nl verstuurt nu e-mails naar gedupeerden waarin het beweert failliet te zijn. Toch is er van dit faillissement niets bekend bij de KvK.