Nieuws Actueel

Vakantiepark Hoge Hexel in Wierden breidt flink uit

Van onze redactie 8 januari 2015

Op verzoek van omwonenden is het ontwerp voor de uitbreiding hier en daar wat aangepast. Zo is een groenstrook iets breder gemaakt om de biotoop voor dieren te verbeteren. Eigenaar Freek Weelink en zijn dochter Gerri van Gerner hangen de vlag uit. "Een belangrijke mijlpaal is bereikt", zegt Freek Weelink.

BouwWeelink begon in 1963 een bouwbedrijf in zijn woonplaats Ommen. "Ik werkte veel bij recreatiebedrijven in de omgeving en kwam in contact met een architect die een zwager was van de eigenaar van de toenmalige camping Hoge Hexel." In de jaren '80 steeg de rente flink en kocht Weelink de camping Hoge Hexel. Daarna begon de crisis in de bouw en was er nauwelijks vraag naar nieuwe huizen. Weelink bouwde toen de eerste vakantiewoningen op de camping om zijn personeel maar aan de slag te houden. "Als de tijd beter wordt in de bouw verkoop ik de camping gewoon weer", dacht Weelink destijds.

BelangstellingMaar dat gebeurde nooit. "Life is what happens to you while making other plans", zegt bedrijfsleider Van Gerner ofwel 'Het leven is wat je overkomt, terwijl je druk bezig bent met andere plannen maken'. (bron: het album Double Fantasy van John Lennon). Belangstelling voor de vakantiewoningen was er genoeg. Het aantal groeide langzaam van tien naar 50. Nu staan er 150 woningen.