Nieuws Actueel

Vakbonden en Brink's weer in gesprek

Lotte Grimberg 4 februari 2015

De vakbonden FNV en CNV hervatten woensdag de onderhandelingen met geldtransporteur Brink's over een sociaal plan voor de medewerkers. ''We zijn dinsdag uitgenodigd door de directie van Brink's om de onderhandelingen te hervatten. Na overleg met onze achterban, is besloten op deze uitnodiging in te gaan'', aldus actiecoördinator Eric Aarts van CNV Vakmensen.

ReorganisatieDe medewerkers eisen een beter sociaal plan en herplaatsing van zoveel mogelijk personeel van Brink's bij de geldtransporteurs die het werk van Brink's overnemen. Door een reorganisatie verdwijnen er dit jaar ruim zeshonderd van de ongeveer duizend banen bij Brink's.

EstafetteactiesDe afgelopen weken voerden Brink's medewerkers vanuit wisselende filialen estafetteacties en vorige week vrijdag was er een 24 uursstaking. Hierdoor werden geldautomaten van vooral de Rabobank niet bijgevuld en werd geld bij banken niet opgehaald.

Kleine kans"Gezien de complexiteit van de zaken die moeten worden geregeld en de beschikbare financiële ruimte aan de kant van Brink’s zullen deze onderhandelingen niet makkelijk worden'', waarschuwt Leen van der List, actiecoördinator FNV. "Maar we willen de kleine kans die wij zien om er samen met de directie uit te komen niet voorbij laten gaan.''

Rabobank en ABN Amro stappen over van Brink’s naar Geld Service Nederland (GSN) en ook SNS heeft het contract met Brink’s opgezegd.