Nieuws Actueel

Vakbonden op gesprek bij V&D

Van onze redactie 5 februari 2015

De vakbonden gaan op de uitnodiging in, maar zeggen er weinig vertrouwen in te hebben dat het gesprek iets oplevert. Zij houden dan ook vast aan het kort geding dat zij tegen V&D aanspannen wegens het eenzijdig doorvoeren van de salariskorting, zeiden de onderhandelaars van beide bonden.

Salarisvermindering V&D wil een salarisvermindering doorvoeren van 5,8%. Het concern stelde woensdag voor dat niet in 1 keer te doen, zoals oorspronkelijk de bedoeling was, maar in 2 stappen.

,,Een voorstel doen suggereert dat er ruimte is om te schuiven, maar ik ben daar niet optimistisch over'', zegt CNV-onderhandelaar Martijn den Heijer. ,,Om misverstanden uit te sluiten mag V&D het ons nog eens uitleggen. We verwachten zeer weinig van de ontmoeting en het kort geding dat wij hebben aangekondigd blijft gewoon staan'', aldus zijn FNV-collega Niels Suijker.

Koffie Te midden van alle tumult over de financiële problemen bij V&D, stuurde de warenhuisketen klantenkaarthouders donderdag een bedankmailtje. ,,Bedankt voor jullie vertrouwen'', schrijft V&D. ,,Ook vandaag zijn we gewoon open, en we blijven open.''

Klanten krijgen donderdag en vrijdag op vertoon van hun kassabon een gratis kopje koffie aangeboden.

In het bedankmailtje wijst V&D ook op het harde werken van het eigen personeel. De medewerkers werken er volgens V&D ,,24 uur per dag keihard aan'' om de winkels in bedrijf te houden en de miljoenen klanten die ieder jaar binnenlopen te verwelkomen.