Nieuws Actueel

Vakbonden verrast door reorganisatie Heijmans

Van onze redactie 5 november 2014

,,We weten dat er problemen zijn bij Heijmans, en we waren al in gesprek met de directie over mogelijke oplossingen. Dit bericht komt voor ons op een vreemd moment'', reageert CNV-bestuurder Robbim Heins woensdag. De vakbondsman was vooraf niet geïnformeerd over de forse ingreep.

Drie weken geleden hadden de bonden nog een gesprek met de hoofddirectie. ,,Toen is met geen woord gerept over tweehonderd ontslagen.'' Heins zegt dat hij Heijmans toen zelfs had gecomplimenteerd voor de inzet van het bedrijf om mensen aan het werk te houden.

Geen ontslagrondeFNV-bestuurder Rob van Gemert vult aan dat George Raessens, directeur personeelszaken bij Heijmans, toen ook onomwonden zei: ,,Er komt geen ontslagronde''. ,,Er was wel minder werkaanbod op dat moment, maar de orderportefeuille was volgens Raessens voor de toekomst goed gevuld'', aldus de FNV-bestuurder.

,,Het begint op een trend te lijken bij Heijmans'', zegt Van Gemert. ,,Aan de voorkant maken ze mooie sier, in de praktijk treden ze de afspraken met voeten en moeten we het via de radio horen. Ik noem dat onbetrouwbaar. Gelukkig is er nog een sociaal plan.''