Nieuws Actueel

Vakbondsleden akkoord met sociaal plan V&D

Van onze redactie 31 maart 2015

Image 4833641

Hiermee is het nieuwe sociaal plan voor de vijftig medewerkers van het servicecentrum op het hoofdkantoor die hun baan verliezen een feit. De belangrijkste afspraken zijn volgens de bonden dat het sociaal plan voor heel V&D geldt en dat ook bij toekomstige reorganisaties medewerkers hierop kunnen terugvallen.

Het akkoord voorziet in een volgens de bonden acceptabele ontslagvergoeding en een budget van 3500 euro per boventallige werknemer voor opleiding en begeleiding naar ander werk en een budget van 500 euro voor juridische bijstand.

Dood spoor Het sociaal plan geldt tot 1 juli. Dat is afgesproken in verband met de wettelijke aanpassingen in het ontslagrecht en de sociale zekerheid met ingang van die datum. De afspraken zijn wat de vakbonden betreft wel richtinggevend voor een sociaal plan dat gaat gelden na 1 juli.

Het akkoord betreft uitsluitend het sociaal plan. De onderhandelingen over de loonsverlaging die het warenhuisconcern wil doorvoeren voor al zijn werknemers, zitten op een dood spoor.