Nieuws Actueel

Valentijnsetiquette: 'zoenen is verboden'

Lotte Grimberg 13 februari 2015

De Hallmark viering ontworpen om singles een slecht gevoel over zichzelf te geven, staat weer voor de deur, Valentijnsdag. Aan het werk in de horeca, dan is de kans groot dat je op de dag van de liefde gewoon aan het werk bent. Geef je jouw collega dan een zoen, een onschuldig kaartje of helemaal niks? Wij helpen je uit de brand met de valentijnsetiquette voor op het werk.

1. Blijf professioneelNiemand van je medewerkers hoeft te weten dat je een crush hebt op een van je knappe collega's. Zorg dus voor een gepaste afstand. Spring niet gelijk in zijn armen op Valentijnsdag. Zo voorkom je dat er roddels ontstaan.

2. Alles of nietsAls je de behoefte hebt om een valentijnskaartje te sturen naar een aantal collega's kies er dan voor om iedereen op de afdeling dit kaartje te sturen. Zo sluit je niemand buiten en ben je hoogstwaarschijnlijk de meest geliefde persoon van die dag.

3. Blijf bescheidenHet is heel lief als je jouw collega's wilt verrassen op Valentijnsdag, maar ga niet overdrijven. Een klein kaartje wordt door menigeen als attent gezien. Kom niet aanzetten met een doos bonbons, bos rozen of nog erger een tros ballonnen voor al die 'geweldige' collega's.

4. Er zijn ook singles op de wereldHet is natuurlijk leuk als je een relatie hebt op Valentijnsdag. Heerlijk een ontbijtje op bed en vervolgens naar het werk. Houd er alleen wel rekening mee dat er ook singles zijn op de werkvloer. Ga dus niet opscheppen over de romantische ochtend en al helemaal niet over het romantische diner, dat je na het werk zal hebben. Dit wordt door singles zeker niet in dank afgenomen.

5. Zoenen is verbodenRoddels verspreiden zich tijdens Valentijnsdag sneller dan de wind. Vermijdt dus contact met die ene collega waar jij soms de kelder mee induikt. Dus ook geen zoen!