Nieuws Actueel

Van afslankstudio naar snoepwinkel...

Hoe grillig kan het leven zijn; tot 2011 runde Nicolette Verhoef de afslankstudio 'Slender You' aan het einde van de Oudestraat. Deze week opende ze samen met haar man Ted Creutzburg in de Geerstraat aan de andere kant van de stad snoepwinkel 'Oma Smikkel', vol met verleidelijk snoepgoed.

Wim Schluter | Freddy Schinkel 8 april 2016

Snoepwinkel kampen freddy schinkel

'Het maakt niets uit, je gaat met mensen om", relativeert Ted Creutzburg die ogenschijnlijke tegenstelling. Eigenlijk had hij op z'n 64e met de nodige dienstjaren in de financiële dienstverlening al met pensioen gekund, maar een eigen winkel kende toch zijn aantrekkingskracht.

LocatieEchtgenoot Nicolette Verhoef (56) werkte voor haar ervaringen met de afslankstudio al eens in een snoepwinkel in het westen des lands, die ervaringen brachten haar en haar echtgenoot nu in Kampen. "Want we wonen in Dronten, en hebben eigenlijk overal in de regio gekeken naar een goeie plek. Tot aan Ommen toe, maar het is Kampen geworden", geniet Nicolette Verhoef nu al in haar rol als Oma Smikkel.

ImpulsSnoepgoed is een impulsaankoop, weet het echtpaar. "Vandaar ook dat we hier zitten in de Geerstraat, met mensen die vanaf het Berghuisplein de stad inlopen. Met kinderen ja, maar vergeet ook de volwassenen niet", lacht Ted Creutzburg na een kleine week proefdraaien in een winkel die eigenlijk pas zaterdagochtend voor het eerst open gaat.

ContactOndanks het - relatief - ongezonde karakter van het snoepgoed wordt er volop rekening gehouden met allergieën van de consument. "We kunnen precies aangeven wat er in de snoepjes zit", laat Creutzburg een grote kaart met icoontjes zien. "Glutenvrij, lactosevrij of kleurstofvrij - het staat ook allemaal op de zakjes." De Kamper jeugd weet de zaak inmiddels al goed te vinden, de naam Oma Smikkel lijkt de welbekende naam van de Suikeroom (gesloten in september 2015) al te hebben verdrongen. 'Opa Smikkel' alias Ted Creutzburg gaat binnenkort ook maar eens wat bedrijven langs met zijn zoetwaren. "Ik zet bij bedrijven een grote pot met drop neer, ze bellen me maar als 'ie leeg is haha! Kijk, contact met de klanten - dat is wat dit werk zo leuk maak."