Nieuws Actueel

Van den Ende stopt 100 miljoen in tech-startups

Bram de Vrind 28 augustus 2015

Joop van den ende 335

Mediamagnaat Joop van den Ende en zakenman Hubert Deitmers gaan met hun gezamenlijke investeringsmaatschappij miljoenen investeren in de internetbranche. Dat werd vrijdag bekend gemaakt.

Interview: Succes is een drug Joop slokt Albert op

Het tweetal is sinds 2006 actief als investeerder met hun maatschappij Van den Ende & Deitmers, dat vanaf vandaag verder gaat als Endeit Capital, en verkocht onder meer filmmaatschappij Eyeworks aan Warner Bros. Het tweede investeringsfonds richt zich volledig op het verstrekken van groeikapitaal aan internetbedrijven en bevat bij aanvang 107 miljoen euro. Naast Van den Ende en Deitmers hebben meerdere investeerders zich aangesloten bij het tweede fonds.

Digitale revolutieVolgens Deitmers staat de internetbranche aan het begin van een digitale revolutie. "Ik ben er van overtuigd dat tal van interessante internetbedrijven in de komende jaren een sterke groei kunnen laten zien. Wij willen hen met dit tweede fonds daar graag bij helpen."

InterviewSucces is verslavend en daardoor moeilijk los te laten, zegt theatertycoon Joop van den Ende tegen DeOndernemer.nl. Hij wil pas aftreden als hij fysiek of mentaal niet meer in staat is om zijn bedrijf te leiden. “Ik heb met mijn vrouw besproken dat ze me waarschuwt als het moment komt dat ik niet meer alles op een rijtje heb. Dat moet niet publiekelijk gebeuren.” Klik hier voor het volledige interview met Joop van den Ende