Nieuws Actueel

Van der Laan in gesprek met hoofdredacties over veiligheid

Van onze redactie 8 januari 2015

Zo is de beveiliging rond het pand van TMG, waar onder meer de redacties van De Telegraaf en Metro zijn gevestigd, sinds de nacht van woensdag op donderdag opgeschroefd.

Verscherpte bewaking ,,Er is een vorm van verscherpte bewaking'', meldt de redactie. Verder wordt niet ingegaan op details.

Marcel van Lingen, hoofdredacteur van persbureau ANP, laat donderdag weten: ,,Wij weten dat er beter op de media en ook het ANP wordt gelet. Maar we weten ook dat het doorgaans niet verstandig is te spreken over veiligheidsmaatregelen.''

Demonstratie De leiding van NRC Media, waar NRC Handelsblad en nrc.next onder vallen, doet geen uitlatingen over eventuele extra beveiliging. Ook bij de redacties van de Volkskrant en Het Parool, die in hetzelfde pand in Amsterdam zijn gehuisvest, is afgesproken geen mededelingen te doen over veiligheidsmaatregelen. Hoofdredacteur ad interim Ronald Ockhuysen is samen met een aantal collega's donderdagavond namens Het Parool aanwezig bij de demonstratie in de hoofdstad.

Burgemeester Eberhard van der Laan vraagt hoofdredacteuren en journalisten zich aan te sluiten bij de demonstratie als steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag in Parijs.