Nieuws Actueel

Van der Poel breidt uit in Hengelo vanwege groeiende vraag naar ijs en desserts

HENGELO – Van der Poel Desserts breidt de komende maanden zowel de productie- als de parkeercapaciteit uit op industrieterrein Westermaat in Hengelo. De groeiende vraag naar ijs en desserts vanuit heel Europa maakt de verbouwing en uitbreiding van het 10 jaar oude fabriekspand noodzakelijk. Om op verantwoorde en duurzame wijze aan de marktvraag te voldoen wordt fors geïnvesteerd.

Van onze redactie 11 november 2015

Ijs thinkstock

Momenteel worden er al meer parkeerplekken gerealiseerd aan de Turbinestraat. Dankzij de aankoop van het naastgelegen Topland-pand kan straks iedereen een parkeerplek vinden voor de deur van de ijsfabrikant. De laatste drie weken van het jaar wordt het pand intern verbouwd en zal de productiecapaciteit van ijs en desserts met 25 procent toe nemen, van ongeveer 7,4 naar 10 miljoen liter per jaar.

Een herziening van de huidige productielijnen, de aanschaf van een nieuwe lijn ten behoeve van kleinere verpakkingen en de plaatsing van een extra vriescarrousel vormen de kern van de uitbreiding.

Door de verbouwing wordt de productie ook duurzamer. Zo worden alle mogelijke opties om afval te verminderen en te scheiden ingezet. Ven der Poel neemt bovendien energiebesparende maatregelen en kiest voor stillere machines.