Nieuws Actueel

Van konijn naar miljonair

Albert Klein Haneveld en Stefan Egberts, twee documentaire makers, zijn al twee jaar bezig met een bijzonder ruilproject en stoppen niet voordat ze een miljoen hebben. "We begonnen met een konijn, nu hebben we een heel huis", laat Egberts via Whatsapp aan RTL Nieuws weten.

De Ondernemer 20 februari 2015

Konijnmiljonair

"We zijn ruim twee jaar geleden begonnen", zegt Egberts. "Toen hebben Albert en ik een gratis konijn opgehaald. Dat konijn zijn we gaan ruilen."

Konijn voor halogeen-ovenDe twee kennen elkaar al jaren via werk en vinden dit een 'fantastisch avontuur'. Het konijn werd geruild voor een halogeen-oven (die niet werkte), en de oven voor een dakpannenlift. "Die lift hebben we weer geruild voor een week arbeid van twee timmermannen. Die timmermannen voor twee optredens van The Kik, die voor een exclusief kunstwerk van Diederick Kraaijeveld, want die wilde The Kik heel graag op zijn verjaardagsfeest. En toen hebben we dat kunstwerk weer geruild voor een verlengde Rolls-Roys en de auto vervolgens weer voor een luxe welnessarrangement voor 150 personen."

PlannenHet arrangement werd een huis in Zuid-Duitsland. Het duo is zeker niet van plan het huis te verkopen: "We genieten er nu van. Maar niet lang. Want we ruilen weer door."