Nieuws Actueel

Van Moof wint Innovation By Design Award

Rik Nizet 17 september 2015

De recent geïntroduceerde VANMOOF Spinlister is deze week door het Amerikaanse Fast Company bekroond met de Innovation By Design Award 2015. Deze prestigieuze innovatie award wordt over 14 categorieën uitgereikt aan bedrijven en ontwerpers die het leven van mensen middels design makkelijker maken. Binnen de categorie ‘Product Design’ liet VANMOOF inzendingen van multinationals als Adobe, Google en Virgin achter zich. De award-jury ontving dit jaar 1500 inschrijvingen, een recordaantal. De Innovation By Design Award 2015 wordt in november in New York voor de 4e keer uitgereikt.

INTERVIEW: Fietsen is extreem sexyDe innovatief ontworpen VANMOOF Spinlister maakt gebruik van Bluetooth en GSM technologie die communiceren met de Spinlister app. Via deze app – de AirBnB van fietsen – zoeken mensen die een fiets willen huren simpelweg een beschikbare VANMOOF Spinlister en ‘unlocken’ de fiets die het eerst beschikbaar of het dichtst bij hen in de buurt is. Tijdrovende communicatie met de verhuurder en ook fietsdiefstal wordt middels deze innovatie vermeden.

'Fantastisch'Dat ’s werelds grootste innovatieplatform ons op het gebied van product design als winnaar aanstelt, is fantastisch", reageert Taco Carlier, oprichter van het uit Nederland afkomstige VANMOOF. "Het is een beloning voor de weg die wij met VANMOOF zijn ingeslagen. Wij geloven dat functioneel ontwerp gecombineerd met technologie de fietscultuur wereldwijd positief kan beïnvloeden. Voor ons is het zeker dat technologie een steeds grotere rol gaat spelen bij het ontwikkelen van de ideale stadsfiets."

Innovation By Design Award De Innovation By Design Award is een initiatief van het succesvolle mediaconcern Fast Company. De award eert ’s werelds meest innovatieve ontwerpen die zijn gericht op het oplossen van alledaagse problemen. Inzendingen worden beoordeeld op functionaliteit, originaliteit, uitstraling, duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en op culturele- en zakelijke impact. Tot de inschrijvingen behoren de nieuwste innovaties van grote merken zoals Nike, Google en JetBlue, maar ook inzendingen van ontwerpbureaus en start-ups. Meer informatie over de award en de genomineerden is te lezen via www.fastcodesign.com.

Spinlister - The Global Bike Share: Challenges Traditional and Broken Bike Share Model Through Advanced Technology from Spinlister on Vimeo.