Nieuws Actueel

Van Olphen al weer weg bij verzekeraar Vivat

Van onze redactie 14 september 2015

Image 5238307

Vivat dat tot voor kort nog in handen van de Staat was, werd eerder dit jaar overgenomen door de Chinese branchegenoot Anbang.

Van Olphen is de voormalige topman van SNS Reaal. Hij stapte na de afronding van de verkoop van Vivat aan de Chinezen op 26 juli over naar de Nederlandse verzekeraar en dochters SRLEV en Reaal Schadeverzekeringen. Het was de bedoeling dat hij ook de verdere uitbouw van Anbang in Europa zou gaan leiden.

Opvolger

Waarom hij nu al weer opstapt, heeft Vivat niet naar buiten gebracht. Mogelijk botste Van Olphen met de Chinese eigenaar. Het bedrijf bedankte hem maandag in een verklaring voor zijn inzet bij het verkoopproces.

Van Olphen (1962) werd begin 2013 naar SNS Reaal gehaald, net na de nationalisatie van het financiële concern. Daarvoor was hij financieel directeur bij verzekeraar Achmea. Hij bekleedde diezelfde functie eerder ook al bij SNS Reaal, waar hij tevens topman van de verzekeringstak Reaal was, en bij de Haagse zakenbank NIBC. Van Olphen begon zijn loopbaan in de financiële wereld in de jaren tachtig bij ABN AMRO.

Vivat moet nog op zoek naar een definitieve opvolger voor Van Olphen. Een woordvoerster laat weten dat de directie de huidige koers zal voortzetten. Daarbij krijgt de raad van bestuur komende tijd extra ondersteuning van president-commissaris Jan Nooitgedagt, als gedelegeerd commissaris.