Nieuws Actueel

'Reactie samenleving ABN-salaris onderschat'

Van onze redactie 7 april 2015

Image 4845493

Van Slingelandt zei te begrijpen dat de beloning van bankiers een gevoelig punt is. De Raad van Commissarissen betreurt de emotie en commotie die twee weken geleden ontstond toen de salarisverhoging voor zes ABN-bestuurders bekend werd. ,,Die hebben wij onderschat'', zei Van Slingelandt over de onrust. Hij voegde er aan toe dat het nu zaak is vooruit te kijken.

Capabele mensen Hij wees er meermalen op dat de bank capabele mensen nodig heeft, die goed betaald moeten worden. ABN moet daarmee concurreren met andere grote bedrijven. ,,Ook ik vind zes of zeven ton grote bedragen, maar we hebben een positie te verdedigen op de arbeidsmarkt en goed werkgeverschap te tonen.'' Volgens Van Slingelandt zijn bij die weging, bij dat dilemma de te verwachten gevoelens in de samenleving onderbelicht gebleven ten opzichte van de andere factoren.

Hij zei wel dat hij de salarisverhoging ,,een juiste beslissing'' vond. ,,De weging was gelet op alle commotie misschien niet de goede, maar we zijn geen amorele raad van commissarissen.''