Nieuws Actueel

Vandaag: 13 aanhoudingen bij Break the system-demonstratie (video)

Van onze redactie 27 januari 2015

Break the system maakt zich zorgen over ons land. "De rijken worden rijker en de armen worden armer. Er gaan miljarden euro’s de grens over, terwijl ruim twee miljoen Nederlanders in eigen land onder de armoedegrens leven", staat te lezen op de website. "Onze ouderen worden financieel uitgekleed en aan hun lot overgelaten. De zorg gaat al jaren achteruit, minder kwaliteit, minder dekking, minder menselijkheid, minder verzorging, en toch moeten wij, het volk, elk jaar méér premie betalen, méér eigen risico betalen en vervolgens maken de zorgverzekeraars méér winst."

"Ons doel is om de burger centraal te stellen en Nederland weer humaan en sociaal te krijgen, met als gevolg een gezonde economie. Dit kan alleen behaald worden, wanneer er ingrijpende veranderingen plaatsvinden in de politiek, de wet en onze samenleving."

Nog een paar uur... We zijn er klaar voor... Jullie ook? http://t.co/EGYvAJdKa7

— Break the System (@BeattheSystemNL) 26 januari 2015

Om 11.00 uur begint de manifestatie op het Malieveld. Er zijn diverse sprekers. Op de Facebookpagina van Break the System, die meer dan 16.000 leden telt, hebben 4.000 mensen aangegeven naar Den Haag te komen.

In 'Vandaag' licht de redactie een actueel onderwerp uit dat bijzondere aandacht verdient. Deze berichten worden gedurende de dag aangevuld en ververst.