Nieuws Actueel

Vandaag: Bakker blij na oppakken 'afperser' De Mol (video)

Van onze redactie 5 december 2014

De man stuurde brieven naar John de Mol waarin hij een groot geldbedrag eiste, anders zou hij het gezin van Linda de Mol iets aandoen. Hij is woensdag opgepakt, aldus een woordvoerder van de politie.

Banketbakker De Zeistenaar is de man die in september bij een banketbakker in Blaricum een doos taartjes bestelde voor John de Mol. Op de taartdoos liet hij een dreigbrief plakken. De politie kwam de man onder meer door 700 tips op het spoor.

DNA De politie heeft 'klassiek recherchewerk' gedaan om bij de man uit te komen, zegt de politiewoordvoerder. Bij zijn arrestatie woensdag werden spullen in beslag genomen. Die waren voldoende verdacht om DNA bij de Zeistenaar af te nemen. Donderdagavond bleek uit onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut dat dit DNA overeen kwam met sporen die eerder in de zaak waren gevonden. Daarop bekende de Zeistenaar dat hij de afperser was.

Taartjes De politie kwam in Zeist terecht toen de afperser op dezelfde dag dat hij de taartjes bestelde brieven voor John en Linda de Mol verstopte. Dat gebeurde bij Slot Zeist, op de begraafplaats in Zeist en in Huizen. Vanaf dat moment besloot de familie ook in overleg met politie en justitie om niet meer te reageren op eisen van de afperser. Eerder was er wel contact met hem via advertenties in de krant. Er is nooit geld betaald, zegt de politie.

De Zeistenaar moet vrijdag verschijnen voor de onderzoeksrechter. Die besluit of hij langer vast blijft zitten.

Geen bekende De 70-jarige man die woensdag is aangehouden op verdenking van het afpersen en bedreigen van John en Linda de Mol, is waarschijnlijk geen bekende van de familie. ,,Voor zover wij kunnen nagaan, is de verdachte niet bekend bij de familie De Mol noch bij DTalpa", aldus de woordvoerder van John de Mol vrijdag.

Opgelucht De bekende mediafamilie is ,,blij en opgelucht'' dat de verdachte vastzit.

In 'Vandaag' licht de redactie een actueel onderwerp uit dat bijzondere aandacht verdient. Deze berichten worden gedurende de dag aangevuld en ververst.