Nieuws Actueel

Vandaag: Coalitiepartijen VVD en PvdA botsen over zzp'ers

Van onze redactie 26 november 2014

Asscher raakte onlangs in conflict met zijn partijgenoten Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk over het integratiebeleid. Zij verweten hem dat hij te kritisch is over conservatief-religieuze Turkse organisaties in Nederland. Anderhalve week geleden verlieten Kuzu en Öztürk, beiden van Turkse komaf, de PvdA en begonnen een eigen fractie.

Volgens Heerma kiest Asscher na deze gebeurtenis en na heftige reacties uit de Turkse hoek voor een veel gematigder toon. ,,Goede gesprekken voeren met Turkse groeperingen lijkt de nieuwe lijn.''

'Asscher moet meer doen' Volgens het CDA moet Asscher veel meer doen om ,,degenen die hierheen komen met slechte motieven en vrijheden willen misbruiken'', aan te pakken. Heerma zal pleiten voor het strafbaar stellen van het verheerlijken van terroristisch geweld en een harder optreden tegen Marokko en Turkije als die in Nederland invloed proberen uit te oefenen. Ook zou de minister duidelijk moeten maken dat de Turkse dienstplicht voor Turkse Nederlanders niet meer kan, aldus Heerma.

In 'Vandaag' licht de redactie een actueel onderwerp uit dat bijzondere aandacht verdient. Deze berichten worden gedurende de dag aangevuld en ververst.