Nieuws Actueel

Vandaag: Nabestaande: 'zelfde rillingen als toen in Eindhoven' (video)

Van onze redactie 9 december 2014

De Duitse politie liet eerder weten dat het de bedoeling is dat er nog vier vrachtwagens aan het konvooi worden toegevoegd. Op de parkeerplaats is nog extra ruimte afgezet.

De wrakstukken worden later op dinsdag met vrachtwagens naar de luchtmachtbasis Gilze-Rijen vervoerd. Ze komen daar volgens de planning om 14.00 uur aan. De aankomst zal geen ceremonieel karakter hebben.

Protocol Op de basis wordt de lading volgens een vast protocol gelost. Alle wrakstukken worden via een vaste procedure gefotografeerd, gescand en ingedeeld. Daarna begint in een speciaal vrijgemaakte hangar het onderzoek aan de wrakstukken en de voorbereidingen van de reconstructie.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat deze reconstructie gebruiken voor het onderzoek naar de oorzaak van de ramp met vlucht MH17. Daarbij kwamen op 17 juli in Oekraïne alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines om het leven, onder wie 196 Nederlanders.

Nabestaanden Nabestaanden van de vliegramp in Oekraïne met het toestel van Malaysia Airlines mogen aanwezig zijn als het 1e konvooi aankomt op de luchtmachtbasis in Gilze-Rijen. Er zal ook iemand uit het bestuur van de Stichting Vliegramp MH17 vertegenwoordigd zijn.