Nieuws Actueel

Vandaag: Nationale herdenking in de RAI afgelopen (video)

Van onze redactie 10 november 2014

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn erbij. Ook prinses Beatrix, prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, kabinets- en Kamerleden, oud-minister Frans Timmermans en andere betrokkenen wonen de herdenking bij.

De nationale herdenking begint om 13.00 uur en is rechtstreeks op radio en tv te volgen en ook via deze website houden we u op de hoogte. Nabestaanden spreken tijdens de dienst, die wordt geleid door Maartje van Weegen. De namen van alle slachtoffers worden genoemd. Ook premier Mark Rutte en presentatrice Jacobine Geel nemen het woord. Verder is er muziek van onder anderen Marco Borsato en het Radio Filharmonisch Orkest en houden de aanwezigen een minuut stilte.

De herdenking is tot stand gekomen in nauw overleg met de nabestaanden. Het thema is geborgenheid en verbinding. Maandag hangen in het hele land de vlaggen halfstok op overheidsgebouwen.

Ambassades De ramp met vlucht MH17 wordt niet alleen in Nederland herdacht, maar ook bij de Nederlandse ambassades in het buitenland. De vlag hangt halfstok bij de vertegenwoordigingen, van Zuid-Afrika tot Australië en van Jordanië tot Rwanda.

Het kabinet had gemeenten, provincies en ambassades gevraagd om de vlag halfstok te hangen, zoals bij alle overheidsgebouwen wordt gedaan.

In 'Vandaag' licht de redactie een actueel onderwerp uit dat bijzondere aandacht verdient. Deze berichten worden gedurende de dag aangevuld en ververst.