Nieuws Actueel

Vandaag: Afperser familie De Mol blijft in voorarrest (video)

Van onze redactie 3 maart 2015

Image 4790916

De 70-jarige man uit Zeist staat dinsdag voor de rechter. Begin december werd hij opgepakt nadat hij ruim een jaar lang de gezinnen van John en Linda terroriseerde. Met dreigbrieven eiste hij 5 miljoen euro van John, anders zou hij zijn zus Linda en haar kinderen iets aandoen. De afperser heeft overigens nooit geld ontvangen van de familie De Mol.

Ogenblikkelijk Volgens de krant blijkt uit informatie rond het onderzoek naar de afperser dat niet alleen Linda, maar ook haar vriendinnen, manager en uitgever gevaar liepen. "Mocht onze mensen iets overkomen, wordt ogenblikkelijk een van je vele vriendinnen aangepakt'', schreef de afperser aan Linda.

Rechtszaak De 70-jarige man uit Zeist werd 3 december opgepakt en zit sindsdien in de cel. Zijn motief is nog onduidelijk.

Zijn zaak wordt dinsdag nog niet inhoudelijk behandeld. Het persoonlijkheidsonderzoek is nog niet helemaal klaar. De Zeistenaar zal als zijn conditie het toelaat, dinsdag wel aanwezig zijn in de rechtbank.

Voor zover bekend heeft de verdachte zich niet eerder schuldig gemaakt aan afpersing. Hij woonde zelf in een duur appartement in Zeist en was voorzitter van de vereniging van eigenaren van het complex. Hij belaagde de familie De Mol tussen oktober 2013 en december 2014. Nadat hij was aangehouden, bleek zijn DNA overeen te komen met sporen die tijdens het onderzoek naar de afpersing waren gevonden.

In 'Vandaag' licht de redactie een actueel onderwerp uit dat bijzondere aandacht verdient. Deze berichten worden gedurende de dag aangevuld en ververst.