Nieuws Actueel

Vandaag: V&D blijft voorlopig open

Van onze redactie 9 februari 2015

Dat liet een woordvoerster van de warenhuisketen weten.

Er wordt ,,druk onderhandeld'' met de belanghebbenden, aldus V&D.

Europese afgezanten van V&D-eigenaar Sun Capital zijn maandag bij de gesprekken betrokken, aldus een woordvoerster van Sun. Ze wilde inhoudelijk niet op de zaak ingaan. Ook de banken zitten om de tafel. Een bij de zaak betrokken advocaat noemde de materie, evenals zondag, complex.

Sun is naar verluidt bereid een investering van circa 60 miljoen euro te doen, ongeveer 20 miljoen euro meer dan de eigenaar van V&D aanvankelijk in het reddingsplan wilde steken. V&D wil van de eigenaren van zijn winkelpanden een huurkorting voor een periode van 6 maanden. Die tijd wil de warenhuisketen benutten om per filiaal een passende oplossing te zoeken voor de financiële problemen.

Verhuurder ASR, van de V&D-panden in onder meer Haarlem, Amersfoort, Amstelveen en Leiden, liet weten dat het voorstel dat V&D het afgelopen weekend voorlegde ,,wat ons betreft akkoord is''. ASR wacht nu de voortgang van de gesprekken af.

In 'Vandaag' licht de redactie een actueel onderwerp uit dat bijzondere aandacht verdient. Deze berichten worden gedurende de dag aangevuld en ververst.