Nieuws Actueel

Vandalen aan de haal met botsauto

Van onze redactie 22 maart 2015

Image 4819319

Het wagentje werd zeker 200 meter verplaatst vanaf de kermis, over de Eurowerft waar het in het zand op een braakliggend stuk grond aan de Nordhornsestraat werd achtergelaten. De stang op het wagentje die zorgt voor de stroomgeleiding werd daarbij beschadigd.

Voorbijgangers zagen zondagmorgen vroeg het wagentje staan; zij waarschuwden de kermisexploitanten. Met vereende krachten werd het wagentje met een bestelbus weer teruggebracht naar zijn plek op de kermis.

Aangifte De botsauto is eigendom van Frits de Voer uit Apeldoorn. Hij was de afgelopen nacht niet aanwezig in Denekamp. Collega Ties Venekamp nam zijn honneurs waar. Hij was wel in Denekamp maar heeft er niets van gemerkt dat het wagentje werd weggehaald. Hij vermoedt dat het is gebeurd door 'een stel jongeren dat uit was geweest'. "En dan moeten ze kennelijk dit soort dingen doen", zegt Venekamp. Of er aangifte wordt gedaan bij de politie weet hij niet. "Dat is aan De Voer. Maar mijn ervaring is dat het toch geen zin heeft. De politie kan en doet er niets mee."

Botsauto Het recente vandalisme is voor Venekamp reden om bij een volgende kermis in Denekamp opnieuw bewaking te overwegen. "Toen we nog op het marktterrein stonden hadden we ook bewaking omdat daar toen ook een paar keer vernielingen werden aangericht. Maar op de huidige locatie ging het de laatste jaren goed en was het niet meer nodig. Helaas blijkt dat we dus toch niet zonder bewaking kunnen."