Nieuws Actueel

Vanessa: Niks van wat ik in Utopia deed, was in scène gezet

Van onze redactie 6 januari 2015

De verhaallijnen zijn echt en de mensen zijn echt, aldus Heymans: "De regie vervangt alleen de accu (van de microfoon) als die leeg is. Niks van wat ik in Utopia heb gedaan is geregisseerd. Er deden ook geruchten de ronde dat we in het begin, toen we nog niks hadden, eten kregen toegestopt. Allemaal onzin."

Op zoek naar de perfecte samenleving Heymans hield het alleen een jaar lang uit in het programma, waarin 15 mensen op zoek gingen naar de perfecte samenleving, door zichzelf te zijn: "Je kunt je namelijk niet continu bewust zijn van de camera's, dan word je gek. Na een week vielen ze me eigenlijk al niet meer op. Pas toen ik een keer flink op mijn plaat ging, dacht ik 'Oh, die val staat er ongetwijfeld mooi op.'"

'Seks hoort toch bij het leven?' Het niet bewust zijn van de camera's had volgens de Helmondse ook zo z'n nadelen: "Ik vergat dat ik er werd gefilmd toen ik met een man (medebewoner Ivan) onder de douche stond. De volgende morgen is het even slikken als je beseft dat je kinderen en ouders dat hebben gezien. Van de andere kant: het maakt mij niet zoveel uit. Seks hoort toch gewoon bij het leven?"