Nieuws Actueel

VAR, flex en nettiquette

Caroline Spilt 5 juni 2015

Blogtop var flexwerken nettiquette groot

De VAR-vervanger die een te vroege dood stierf, je netwerk voor je laten werken, de nettiquette van social media, de wrange onwil om werknemers te laten flexwerken, en Hans, de ondernemer die zichzelf geen ondernemer vond. In dezelfde volgorde lees je erover in de blogtop 5 van deze week.

1. Gert-Jan Schellingerhout - Vraagtekens rond VAR-vervanger

In het kader van de aanpak van schijnzelfstandigheid van ZZP'ers is vorig jaar de Beschikking geen loonheffingen (BGL) ter vervanging van de VAR voorgesteld. Deze vervanging is echter een vroege dood gestorven. Er was met name kritiek op de forse regeldruk die het toetsen van de arbeidsrelatie tussen de ZZP'er en de opdrachtgever per opdracht met zich mee zou brengen.

2. Fennard Drenth - Willem-Alexander in je netwerk

Men ziet door de bomen het bos niet meer. Ze springen uit de grond als paddenstoelen. De netwerkbijeenkomsten. Dertien in een dozijn. Netwerken? Vrijmibo? "Nee, borrelen doe ik wel met vrienden." Uitspraken die ik regelmatig hoor als het onderwerp netwerken op tafel komt. Ach, de meeste kloppen ook wel. Kwaliteit in netwerken, is soms moeilijk te vinden. Onderaan dit artikel een tip!

3. Sanne Cramer - Zo gedraag je je online

De nettiquette omvat de ongeschreven richtlijnen en gedragsregels voor het gebruik van internet. Ofwel een samenvoeging van de woorden netwerk en etiquette. Wanneer je de regels overtreedt, kan een andere gebruiker van het netwerk — meestal een moderator — je hierop aanspreken.

4. Raoul Roussou - De betaalde hobbyist

Wanneer ben je nou echt ondernemer? Wat zijn de kenmerken van een ondernemer? Die vraag stel ik omdat ik onlangs een kennis van me, laten we hem voor het gemak Hans noemen, sprak die al meer dan 12 jaar een bedrijf heeft waar hij zijn boterham goed mee kan verdienen, maar die zichzelf geen echte ondernemer vond.

5. Lucas Wensing - Het laatste zetje

Het beste en meeste uit je werknemers willen halen. Het lijkt een vanzelfsprekendheid. De voordelen van Het Nieuwe Werken zijn al lang en breed bewezen. Zo berekende onderzoeksbureau TNS NIPO dat flexibele werkers meer werk aankunnen en efficiënter werken. Daarbij zou 30 procent ook nog eens méér uren draaien, gewoon uit plezier. Genoeg argumenten voor werkgevers om overtuigd te zijn van de voordelen van HNW. Toch is er blijkbaar een wet voor nodig om werknemers het recht te bieden om op flexibele plekken en tijden te mogen werken.