Nieuws Actueel

Veehouder Elderink mag megastal bouwen in Losser voor 1.216 vleesstieren

Van onze redactie 6 augustus 2015

Vleesstier ANP

Buurman H. Punte stapte in mei in hoger beroep naar de Raad van State om de vergunning van tafel te krijgen. De bewoner van de Wensinkweg vreest voor toename van de overlast. De Raad van State heeft de verleende vergunning overeind gehouden. Maar uit de uitspraak blijkt ook dat de rechtbank Overijssel een aantal beroepsgronden van Punte heeft genegeerd. De man krijgt op dit punt in hoger beroep gelijk maar dat heeft geen gevolgen voor de vergunning van Elderink.

De klacht van Punte over de uitspraak van de lagere rechter betreft onder meer de situatietekening van het veebedrijf waarop niet duidelijk is hoe het zit met de silo's. Daar is de rechtbank ten onrechte niet op ingegaan. Hetzelfde geldt voor twee andere beroepsgronden van Punte onder meer over het ophogen van het perceel aan de Leusinkweg. De stal wordt vijf meter langer dan aanvankelijk gepland. Maar ook dat maakt de vergunning niet ongeldig, vindt de Raad van State.

Elderink ziet overigens af van het bouwen van silo's en ook de biogasinstallatie met gasmotor komt er niet. Dat scheelt geluidhinder.

Foto: ANP