Nieuws Actueel

Veel banen weg bij Rolls-Royce

Van onze redactie 4 november 2014

Volgens het bedrijf zal het grootste deel van het banenverlies volgend jaar plaatsvinden. De herstructureringskosten worden de komende 2 jaar geraamd op circa 120 miljoen pond (153 miljoen euro), terwijl de jaarlijkse besparingen door het banenverlies ongeveer 80 miljoen pond zullen bedragen. Verdere ingrepen zijn vrijwel zeker, aldus de onderneming.

Omzetverlaging Momenteel heeft Rolls-Royce ongeveer 55.000 werknemers in dienst. Het bedrijf verlaagde eerder deze maand voor de tweede keer dit jaar zijn verwachtingen voor de omzet in 2014. Het waarschuwde daarbij dat de verkopen volgend jaar mogelijk verder dalen. Rolls-Royce heeft last van de slechte economische omstandigheden en de sancties die zijn ingesteld tegen Rusland, waardoor de orders uit dat land zijn opgedroogd.

Verder kondigde Rolls-Royce de benoeming van een nieuwe financieel directeur aan. De huidige directeur, Mark Morris, verlaat het bedrijf na 27 jaar. Hij wordt opgevolgd door David Smith, die eerder dit jaar bij Rolls Royce in dienst kwam nadat hij 25 jaar bij de Amerikaanse autofabrikant Ford had gewerkt.