Nieuws Actueel

Veel flauwvallers bij iPhone-reparateur

Bram de Vrind 16 juli 2014

Inspectie SZW, de vroegere Arbeidsinspectie, gaat onderzoek doen naar de werkomstandigheden bij Pegatron Services in Breda. Bij het iPhone-reparatiebedrijf zouden werknemers zijn flauwgevallen wegens hoge temperaturen op de werkvloer. Dat heeft de inspectie laten weten aan FNV Bondgenoten, meldde de vakbond woensdag.Volgens FNV-bestuurder Tjeerd Bakx werken er bij de vestiging van het Taiwanese bedrijf zo'n 500 tot 600 uitzendkrachten. Meters op het werk geven temperaturen van meer dan 30 graden aan en de werknemers mogen niet naar buiten tijdens pauzes. "Er is al een paar keer een ambulance aan de deur geweest om een flauwgevallen medewerker op te halen", zegt Bakx naar aanleiding van berichtgeving van BN/DeStem.

Hermetisch afgeslotenPegatron, dat vorig jaar al in opspraak kwam door slechte werkomstandigheden in fabrieken in China, opende de vestiging in Breda pas enkele maanden geleden. FNV wordt de toegang geweigerd en schakelde daarom de inspectie in. Bakx stelt dat het pand hermetisch is afgesloten en goed wordt beveiligd.

UitlegUitzendorganisatie Adecco die uitzendkrachten heeft werken bij Pegatron, laat weten het bedrijf om uitleg te hebben gevraagd over de situatie. De uitzender wil dat overleg afwachten, alvorens zelf met een reactie te komen.Geen commentaarEen woordvoerder van Inspectie SZW wil geen commentaar geven.