Nieuws Actueel

Veel interesse in doorstarten modewinkels Miss Etam en Promiss

Van onze redactie 15 april 2015

Image 4858422

Dat maakten de bewindvoerders van Etam woensdag bekend. Zij onderzoeken samen met de directie alle mogelijkheden om het in financiële problemen verkerende bedrijf een nieuwe toekomst te geven. Uitstel van betaling is vaak een voorbode van een faillissement.

De winkels kunnen voorlopig open blijven, terwijl naar een oplossing wordt gezocht. Met de banken zijn daarvoor afspraken gemaakt.

Overnamevoorstel Bewindvoerders Pierre van Voorst en en Martijn Vermeeren verwachten over 2 tot 3 weken meer duidelijkheid te kunnen geven. De geïnteresseerde partijen beschikken sinds dinsdagavond over de benodigde bedrijfsinformatie om een overnamevoorstel uit te werken. Waarschijnlijk komen deze en volgende week de eerste voorstellen binnen.

Het gaat al een tijdje slecht met Etam, dat meer dan 200 filialen in Nederland telt. Daarvan voeren 140 de naam Miss Etam, de overige 60 vallen onder de formule Promiss.

Reorganisaties De verkopen lopen terug en het bedrijf lijdt al enkele jaren verlies. Recentelijk werd al 2 keer fors gereorganiseerd. In januari schrapte Etam nog 100 banen op zijn hoofdkantoor. In 2013 verloren 140 mensen hun baan. Het bedrijf telde begin dit jaar ongeveer 2000 werknemers.

De directie van Etam zei vorige week dat de moeilijke situatie waarin het bedrijf nu verkeert, onder meer is veroorzaakt door de sterke opkomst van winkelen via het internet.