Nieuws Actueel

Veel organisaties doen mee aan manifestatie

Van onze redactie 8 januari 2015

Onder meer de Universiteit van Amsterdam, de Anne Frank Stichting, de Joods-Islamitisch Culturele Vriendschapskring Salaam Shalom, Moskee el Kabir en de Joodse Liberale gemeenschap hebben zich aangemeld, liet de gemeente weten. Namens de FNV is voorzitter Ton Heerts erbij in de hoofdstad.

Rutte Op Facebook is een oproep verschenen van Fransen in Nederland, die met minstens 150 deelnemers zullen meelopen met de manifestatie. De bijeenkomst wordt gehouden als steunbetuiging aan de slachtoffers en de nabestaanden van de terreuraanslag in Parijs. In zeker 34 gemeenten worden bijeenkomsten georganiseerd.

Op de Dam zullen naast premier Mark Rutte en burgemeester Eberhard van der Laan ook hoofdcommissaris van politie Pieter Jaap Aalbersberg en Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe kort spreken. De sprekers zullen worden geïntroduceerd door de Amsterdamse cabaretière Soundos el Ahmadi.

Hinder De deelnemers verzamelen zich om 18.00 uur bij het Franse consulaat aan de Vijzelgracht. Politieagenten en journalisten zullen zich aan de kop van de stoet opstellen. Om 18.30 uur lopen de demonstranten via het Muntplein en het Rokin naar de Dam. Om 19.30 uur zijn de toespraken en om 20.00 uur is de manifestatie afgelopen.

De gemeente waarschuwt dat de demonstratie aanzienlijke hinder zal opleveren voor het verkeer in de binnenstad. Een deel van het tramverkeer wordt omgeleid en automobilisten en fietsers moeten rekening houden met omleidingen.