Nieuws Actueel

Veevoederfabrikant ForFarmers in Delden krijgt schoorsteen van 70 meter

Van onze redactie 6 augustus 2015

For Farmers Jan Houwers 1

De bouw van de 70 meter hoge schoorsteen op het terrein van ForFarmers wordt mogelijk gemaakt door een wijziging in het bestemmingsplan Delden-Zuid, die nog door de gemeenteraad moet worden goedgekeurd. Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente hebben er in elk geval geen moeite mee en willen meewerken.Geuroverlast Volgens Jos Westerhof van ForFarmers leidt een schoorsteen van 70 meter tot minder geuroverlast voor omwonenden. De grondstoffen voor de veevoederfabrikant worden na het persen gekoeld met buitenlucht. Deze lucht wordt met de opgenomen geurstoffen weer naar buiten geblazen. Het is de bedoeling dat de uitlaten van koelers in de schoorsteen van 70 meter hoog worden samengevoegd.

‘Hoogvlieger’ForFarmers is nu ook al een 'baken' in de omgeving door de silo met een hoogte van 45 meter. Door de schoorsteen van 70 meter zal de veevoederfabriek nog meer in het landschap gaan opvallen. Een andere 'hoogvlieger' in (de buurt) van Delden is de watertoren bij café-restaurant 't Hoogspel aan de Bornsestraat in Ambt Delden. De watertoren heeft een hoogte van 37,5 meter.

ForFarmers wil de schoorsteen nog dit jaar laten bouwen. Westerhof verwacht weinig tot geen bezwaren. "De informatiebijeenkomst over ons voornemen is goed verlopen. Bovendien zal de schoorsteen niet opvallen, er worden geen felle kleuren gebruikt."

Foto: Jan Houwers