Nieuws Actueel

Veiling Moszkowicz: Wat valt er te halen bij oud-topadvocaat?

Bram de Vrind 26 november 2014

Bram Moszkowicz zit in het nauw nu zijn bezittingen op last van de fiscus dreigen te worden geveild. Maar wat valt er nog te halen bij de oud-topadvocaat?

Lees ook:

Moszkowicz aan de grondWitwaspraktijken Bram MoszkowiczGrappenwaterval Moszkowicz

De Belastingdienst wil de bezittingen van Moszkowicz op 3 december veilen, om een openstaande rekening van 300.000 euro bij hem te innen. Daarnaast bonzen andere schuldeisers bij de thans televisiejurist op de deur, waaronder diens oud-advocaat Gabriel Meijers.

Het is echter de vraag wat Moszkowicz nog achter de hand heeft. Zijn pand aan de Herengracht is al verkocht, daarmee is een eerdere schikking met de Belastingdienst betaald, meldt Quotenet.

Uit stukken van de Kamer van Koophandel blijkt niet in hoeverre er vermogen is geparkeerd in de in juni 2013 opgerichte bv Chatan van Moszkowicz. Ook in het Kadaster is hij niet te vinden. De volgende items leveren mogelijk wel de nodige pegels op:

Bolides. De voormalig strafpleiter is in een gepantserde BMW en/of een Aston Martin gesignaleerd. Kantoormeubels. Op foto's van Mozsko's kantoor zijn spiegels, een klok en leren meubels te zien. Kunst. In een tv-spotje figureert een schilderij van Peter Donkersloot. De kunstenaar zet dergelijk werk via zijn eigen galerie voor zo'n 7000 euro in de etalage. Pakken. Moszkowicz was/is een graag geziene gast bij kledingzaken in de Amsterdamse PC Hooftstraat. Een greep uit zijn kledingkast kan een leuk bedrag opleveren. Horloges. Moszkowicz zou zelf al hebben toegezegd enkele dure horloges te verkopen om rekeningen te voldoen.