Nieuws Actueel

Veldhovenaar door ski-crash in 1 week 2 keer bijna dood

Van onze redactie 18 april 2015

Image 4863472

Twee jaar later zit hij op '90 procent'. Eerst crashte hij tijdens het skiën op een sneeuwkanon. Vijf dagen later kwam daar een dubbele longembolie bij. 'Zorg goed voor de kinderen', was zijn laatste boodschap richting zijn vrouw Brecht. Mede dankzij kordaat optreden van een van de artsen en de nodige sporturen kwam hij er weer bovenop. In september doet hij mee aan de Mud Master Obstacle Run.

Terug naar de crash. Kun je het moment nog eens terughalen? "Ik hoor achter mij een snowboarder en ik ben daardoor afgeleid. Ik wil weten aan welke kant hij mij voor zou gaan. Tegelijkertijd ga ik door een sneeuwhoop, verlies mijn bergski, ga tollen, raak de controle kwijt en crash tegen een sneeuwkanon. Ik ben bewusteloos geraakt door de knal en 200 meter naar beneden gegleden. Toen ik bijkwam wilde ik opstaan, maar dat lukte niet."

​Longembolie Schenkeveld was nog maar nauwelijks van de schrik bekomen, toen vijf dagen later een dubbele longembolie werd vastgesteld. Dit was te wijten aan een trombosepropje dat via zijn benen in zijn longen terecht was gekomen. Vermoedelijk is deze longembolie veroorzaakt door de dwarslaesie.

Lees zaterdag het volledige interview in het ED, E-Paper of Blendle.