Nieuws Actueel

Vendor lock-in. Wat?!

Caroline Spilt 26 juni 2015

Big data cloud groot

SaaS- en PaaSproviders, vendor lock-in, redundant, en hybride cloud. Als je geen idee hebt wat deze termen betekenen dan is het verstandig om de nummer één van de blogtop 5 van deze week te lezen, want het gaat wel over de veiligheid van al je gegevens, e-mails en verdienmodel.

1. Arjen van Ruiten - Datacenter failliet, wat nu?

Als je gebruik maakt van een cloudoplossing, volgens mij zijn we dat tegenwoordig allemaal, dan is het verstandig na te denken over een exit strategie voor elke in gebruik zijnde cloudoplossing.

2. John van Zunderen - Zonder website besta je niet

Ben je ondernemer of heb je een bedrijf, dan kun je uiteraard niet zonder een eigen website. Staat je op het punt om een nieuwe website te beginnen? Denk dan eerst goed na over een aantal belangrijke vertrekpunten. Je zou namelijk niet de eerste ondernemer zijn die een website lanceert waarbij businessmodel en proposities niet terug te vinden zijn in je belangrijkste online visitekaartje. We noemen hieronder daarom een aantal aandachtspunten.

3. Barbara van der Reijken - Geef jezelf een schop op vakantie

Privé maken we goede voornemens aan het begin van het kalenderjaar. We willen stoppen met snoepen, minder drinken en dit jaar gaan we echt meer bewegen en vaker op bezoek bij onze ouders. Mijn ondernemersjaar loopt heel anders. Dat begint niet in januari maar in september.

4. Michiel Wolthuis - Ja, ik ben er nog

In het land waar vlees liefst rauw gegeten wordt en waar luchtbanden een luxe zijn, waar het land geploegd wordt met een os, waar men 84 talen en 200 dialecten spreekt, het vlees het liefst rauw gegeten wordt, ezels normale transportmiddelen zijn en kinderen graag stenen gooien naar fietsende buitenlanders.

5. Richard de Vries - Wat de klant echt wil

Het begrip 'offerte' heeft voor mij afgedaan. Waarom? De offertes die ik tijdens acquisitietrainingen heb gelezen hadden weinig commerciële slagkracht. Het was schieten met hagel in de hoop iets te raken.