Nieuws Actueel

Verdachte fataal ongeluk krijgt rijbewijs terug om terminale echtgenote

Van onze redactie 25 november 2014

De man zou met te veel alcohol op 126 kilometer per uur hebben gereden waar je maar 80 mocht. Hij botste achterop de auto, waarin de twee vriendinnen Laura Adam en Dominique Geerts zaten. Die auto vloog meteen in brand. De brandweer, met de moeder van één van de twee meisjes in functie, bluste het voertuig, maar kon niet voorkomen dat de twee omkwamen. Het ongeval zorgde voor een grote schok in Chaam.

Alchoholslot De verdachte is inmiddels een jaar zijn rijbewijs kwijt geweest en loopt nu in een traject voor een alcoholslot. Desondanks noemde Thomas het ‘menselijk’, om tijdelijk het rijbewijs terug te geven. ,,Zijn vrouw heeft echt niet lang meer. Bovendien heeft het ongeval zo veel impact op mijn cliënt gehad dat ik denk dat het verantwoord is om hem weer te laten rijden.’’

Officier van justitie Marieke Snoeks ging schoorvoetend akkoord met het verzoek. ,,Maar echt uiterlijk tot 23 maart.’’ Die datum noemde ze niet voor niks. Mogelijk zal dan het ongeluk inhoudelijk worden besproken en de officier met een strafeis komen.

Ongebruikelijk voorschot De rechtbank nam daarop al een ongebruikelijk voorschot. ,,Het ligt voor de hand dat er dan een ontzegging van de rijbevoegdheid komt. Ik zeg niet dat dat zo is, maar dat zou kunnen. Dat het rijbewijs was ingenomen is terecht, oordeelde de rechtbank eerder.’’ De voorzitter van de rechtbank vond het echter van zwaarwegend belang dat de man en zijn vrouw nog zo veel mogelijk tijd samen kunnen doorbrengen.