Nieuws Actueel

Verdachte mishandeling Zwolse schooljuf vrij

Van onze redactie 19 maart 2015

Image 4815158

De Zwolse ging dinsdag bij het uitgaan van de school verhaal halen bij de juf van haar dochter, omdat die het meisje te hard zou hebben aangepakt. Na een woordenwisseling greep ze de vrouw bij de keel. Deze raakte kort buiten westen en liep verwondingen aan haar hals op. Het Openbaar MInisterie brengt de moeder wel voor de rechter. Daar moet de vrouw op 19 mei verschijnen. Het OM beschuldigt de moeder van een poging tot zware mishandeling. Ook heeft ze een contactverbod met de lerares en een locatieverbod voor de school en op het schoolplein opgelegd gekregen.

Tegen plegers van geweld tegen medewerkers met een publieke functie wordt een straf geëist die hoger is dan normaal.

Verontwaardigd Veel ouders van kinderen op De Toonladder reageren verontwaardigd op de actie van de moeder. "Belachelijk", zegt een vader die donderdagmorgen zijn kind naar school brengt. "Van de juf blijf je af. Een kind zit 8 uur per dag op school, dan kan er soms best iets gebeuren waar je het als ouder niet mee eens bent. Maar dan ga je erover praten, en niet zoiets als dit doen."

Bijeenkomst Voor de ouders was donderdagmorgen een bijeenkomst op de school. "Nee, daar ga ik niet naartoe", zegt een moeder. "Ik heb wel gehoord wat er gebeurd is maar ik hoef niet per se alles te weten. Ik vind het vooral erg voor de kinderen die dit gezien hebben. Het is een incident, en ik ga ervan uit dat ze het goed oplossen. Het verandert mijn beeld van de school ook niet. Het is gewoon een goede school." Een moeder van een kind dat dinsdag getuige was van de mishandeling, vertelt: "Mijn dochter was erg onder de indruk. Ze bleef er maar over praten gisteren. Ze heeft ook een tekening gemaakt voor de juf, en ze wil haar graag kusjes geven om te troosten."