Nieuws Actueel

Verdachte moord op ex (17) niet uit jaloezie

Van onze redactie 4 februari 2015

Het 17-jarige slachtoffer uit Geldrop kwam in oktober niet thuis van een avondje stappen in Eindhoven. Ze werd een dag later dood gevonden in het centrum van Eindhoven. Ze was geslagen en gewurgd. De 22-jarige Heezenaar meldde zich na de vondst op het politiebureau en bekende dat hij betrokken is geweest bij haar dood. Er is een schermutseling geweest tussen 2 pubers met tragische afloop, zegt de advocaat.

Koen B. mocht geen contact meer hebben met het meisje omdat hij 3 weken eerder bij haar thuis had ingebroken en haar had bedreigd.

AdolescentenstrafrechtDe 22-jarige Heezenaar man wordt mogelijk berecht volgens het adolescentenstrafrecht in plaats van volgens het volwassenenstrafrecht. Dat is een van de uitkomsten van de pro forma-zitting die de rechtbank in Den Bosch woensdag over de zaak hield. Persoonsontwikkeling Voorafgaand aan een beslissing daarover wordt de verdachte onderzocht door gedragsdeskundigen. Mogelijk is zijn persoonsontwikkeling niet van dien aard dat hij, hoewel meerderjarig, niet volgens het volwassenenstrafrecht moet worden berecht. Op 15 april wordt een nieuwe zitting aan de zaak gewijd. De inhoudelijke behandeling is voorzien op 1 juli aanstaande.