Nieuws Actueel

Verdachte van balkonmoord Enschede vrij

Van onze redactie 23 februari 2015

De 38-jarige Peter B. kreeg vorig jaar van de rechtbank negen jaar cel wegens doodslag, omdat hij zijn 17-jarige vriend StefanoEikenaar in Enschede over de balkonreling van hun woning op de derde verdieping zou hebben geduwd tijdens een ruzie.

De verdachte ontkent dat en ging in hoger beroep. Een deskundige zou twijfelen of de duw bewezen is. Het gerechtshof bepaalde maandag dat de man vrij komt in afwachting van de behandeling van het hoger beroep op 26 mei.

Surveillerende politieagenten ontdekten de 17-jarige jongen 11 januari 2013 rond 02.30 uur onder aan de flat met zijn hoofd in een plas bloed. Terwijl hij in het ziekenhuis om 14.10 uur overleed, meldde de verdachte zich bij de politie met de mededeling dat hij zijn vriend tijdens een ruzie had geduwd. Dat herhaalde hij tegen diverse agenten, totdat hij met een advocaat had gesproken. Daarna beriep hij zich op zijn zwijgrecht en ging vervolgens ontkennen. De rechtbank vond dat de verdachte in het bekennen stellig en eenduidig was, terwijl later bij het ontkennen het verhaal steeds iets anders was.